onsdag, juni 25, 2008

Sidste skoledag

Ea har ikke helt fået sommerferie endnu, men næsten! Mandag var der klasseafslutning med overrækkelse af gaver til lærerinden og præmier til børnene. Heldigvis var der præmier til alle -Ea fik en for udholdenhed! - til de ellers lidt eliteskoleforskækkede forældres lettelse... Og præmien var en bog, som blev overrakt af skoleinspektøren, så nu har hun hele to børnebøger på fransk. En udfordring til forældrenes sprogkundskaber, for der skal jo læses højt, helst mange gange om dagen! Så vi læser både den lette om la pomme og den lidt lange og komplicerede om, når der kommer en ny baby i familien. For man skal vel forberedes en smule på at blive storesøster!
Mandag var det jo også Skt. Hans og hernede var vejret for en gangs skyld godt -vi har lige haft 3 dage med det flotteste sol-og-sommervejr! Nu er det så gråt igen, men eftersom jeg er beordret ro og hvile er det nok fint nok, det er jo svært at sidde stille, når udendørslivet bare lokker. Men der var selvfølgelig et stort Skt. Hans-arrangement i den danske klub, som vi jo måtte til -AK forberedte bogudsalget hele dagen og stod i boden det meste af aftenen, men vi andre kom mest for at se heksen og bålet. Og Ea var da også behørigt imponeret og snakker stadig om det:
'Da vi var til fest, gik vi om i haven, og der var heksen. Og så tændte de den og så brændte den og så fløj den væk. Men Ea blev lidt forskrækket...' De havde altså osse puttet heksehyl i den, så det var nok lidt skræmmende.
Og efter bålet fik hun snobrød og pølser og kom alt for sent i seng, så det var noget af en oplevelse. Desværre på en hverdagsaften; det var lidt svært at komme op igår morges!