fredag, juli 20, 2007

(Bliver det dog aldrig tørvejr?)

Sikke en uge, først havde vi besøg af alle mostrene og onklerne, som Ea nu også kan sige navnene på -bortset fra Thomas, som gik fra at være Åmaj til Åma i løbet af de tre dages besøg. Til gengæld synges der stadig sange om ham, ja faktisk om det meste af familien, og enhver lejlighed gribes til at ringe til Maj, Gry eller Mormor vha ipodetuier, vejrstationer, en pakke lommetørklæder -kort sagt, alt, hvad der er rektangulært og nogenlunde i mobilstørrelse! Men det bedste er, at hun trykker nummeret ind med tommeltotten (Thomastotten? i hvert fald associeres der direkte fra Tommelfinger, tommelfinger, hvor er du? til maj og Thomas...) før hun begynder at snakke... Alloo...Byebye! (den lille kosmopolit)

søndag, juli 15, 2007

Farfar mlom

Back in Brussels


Vi har haft en fantastisk uge i Provence med masser af sol, varme og badning! Og i løbet af sådan en uge hvor der stort set kun bliver talt dansk, blomstrer Eas sprog pludselig op - ordforrådet stiger med et tempo, så man slet ikke bliver forundret over at høre hende sige ord, man ikke vidste, at hun overhovedet forstod (sky og chokolade, fx...), og hun lærer nye navne hele tiden -ikke nok med Marmor, Sisi og Farmor, men nu snakker hun også om værtsparret Vivi og Leif, som vi boede hos (Vivin og Fejl, men altså...). Og oldemor! Og så har hun hørt mor kalde far for Anders Kristian, så underholdningen i bilen på vej hjem bestod for Eas vedkommende i på skift at råbe 'A-gra-gra' og 'aj-Frej' (Hej Frede, yndlingsbørnemusikken, som vi snart bliver vanvittige af)....
Men det mest spændende er jo selvfølgelig sætningsstrukturen, som også er i rivende vækst, udover at hun siger 'Mor hop' (i vandet), 'Sisi tegne' og 'Ea mlom' (svømme)o. lign. hele tiden, negerer hun samme type udsagn med et hovedryst, altså 'Marmor mlom' + hovedryst. Vældig avanceret!