onsdag, januar 16, 2008

Brækket ben!

Den slags kommer selvfølgelig altid uventet og på det mest uheldige tidspunkt. Altså brækkede ben. Ea faldt temmelig uheldigt mandag aften - det lignede egentlig ikke noget fald men blot at hun satte sig ned lidt hurtigt. Men, det må have været lige ovenpå skinnebennet, for efter en 1½ times nedkøling af anklen (far troede det var anklen), så var det eneste varme og lidt hævede sted midt på skinnebennet. Det er jo som bekendt svært at forstuve skinnebennet, så efter lidt overvejelse trissede vi på skadestuen - det skal da lige nævnes, at Line er i Strasbourg i denne uge, så heraf bemærkningen om det uheldige tidspunkt. Nå, men den første læge mente nu heller ikke, der var noget brækket, men sendte os dog op til røngtenafdelingen, hvor de hurtigt fandt et meget pænt og rent brud, der heldigvis bare var faldet tilbage på plads. Det betød, at vi kunne nøjes med lidt gips. Lidt er måske en underdrivelse jf. billedet her, men skidtet skal jo holdes sammen. Nu nyder datteren så at blive passet og plejet, båret rundt og forkælet med fjernsyn osv. mens faderen forsøger at arbejde lidt i ny og næ.

søndag, januar 13, 2008

Za za cykeltur!

Utroligt nok er vi her stadig, og vi kom gevaldigt ind i 2008 - to af Eas yndlingsord for tiden er freberi (fyrværkeri) og rombom (bordbombe)!!!!  Hun har rigtig nydt ferien, og sprogudviklingen overvælder os endnu engang. Hun har pludselig både styr på hen, på, i, inden i, inden for, over og en masse andre småord, som hun bruger flittigt og næste korrekt –dog med enkelte svipsere, som fx at hun konsekvent siger ’skære i stykker over’.  Hun har stadig sin mærkværdige j > z talefejl, så hun siger za, zeg, zem og Arizel (Ariel fra Disneys version af den lille havfrue). Det grunder lingvistmoren noget over, er det mon en følge af det franske? Men det synes jeg kun ville give mening, hvis hun kunne læse, og nok er det et klogt barn, vi har, men der er dog grænser. Selvom hun både ’læser’ og ’skriver’ flittigt. Som regel en kassebon eller andet tilfældigt, som med stor alvor læses op: ”mor… Caroline (yndlingspædagogen)… Maj….Thomas” osv. Og når hun så sidder og laver kruseduller, fortsætter temaet: ” far…. Matthias…Strasbourg…”

Ellers er ugens begivenhed, at vi endelig har fået købt et barnesæde til Aks cykel, så han kan fragte Ea rundt, og det glædede hun sig så meget til, at han knap kunne få lov at installere det, før hun kravlede op. Så i dag var de første ord: cykeltur, Ea sidde på stor fars cykel, za! Begejstringen ville ingen ende tage, ikke engang da vi faktisk kom af sted hen i parken, som om søndagen er lukket for bilister, så cyklerne rigtig kan boltre sig. Skønt.