søndag, oktober 16, 2011

Ea

Ea by Line+3
Ea, a photo by Line+3 on Flickr.

Gårdsdagens skovtur i høj sol...

Mor-blær del II

Ea har fået sin første karakterbog! Og der er ingen overraskelser; det eneste 8-tal (ud af 10), er i idræt. Nu må vi se, hvordan det går imorgen, når de skal have skoleløb; hvis energiniveauet svarer til det, vi andre ser, så kan det vel kun blive værre... Men i alle de øvrige kategorier (fransk, matematik, miljø, religion, orden, punktlighed og opførsel), får hun kun 9- og 10-taller. Det bliver jo nok svært at leve op til de næste 10 år, men stilen er da i hvert fald lagt!

Mor-blær del I

Nu har Katinka lært at snakke fransk! Selvom hun stadig påstår det modsatte... Hun afslører sig selv ved at sige: "Henne i skolen...
-skal man écouter" (høre efter)
-hedder det 'je veux plus de de l'eau'" (jeg vil ikke have mere vand)
-skal man sige 's'il vous plait, Madame'"
og så selvfølgelig klassikeren:
-må man ikke tapper, for så skal man i punis" (må man ikke slå, for så kommer man i skammekrogen!
Det går pludselig også op for lingvisten i moren, at man er alt for uopmærksom - når jeg tror, hun taler urent, taler hun i virkeligheden bare fransk! Jf. da jeg bad hende om at putte noget i skraldespanden, og hun så sagde: "det er lissom [pobellø]" og jeg så troede, der var tale om noget med et billede... Indtil hun sagde det for femte gang, og tiøren faldt: poubelle, en skraldespand. Selvfølgelig!