mandag, august 18, 2008

Citater fra storesøster og billeder af lillesøster...


Efter en weekend uden Ea (som har været på kanotur med mormor og morfar og resten af Sol og Vind), er der igen fart over feltet! Som altid lærer hun nye ord og udtryk, så snart man vender ryggen til, men det mest uforglemmelige er nok i virkeligheden hendes drevent århusianske udtale. Som fx når hun i leg med sin nyeste legoanskaffelse begejstret siger: "iæårn ska sky:jn" (jægeren skal skyde den). Svært at illustrere på skrift uden brug af fonetiske tegn!
Hun taler nu ellers flot og varieret (bortset fra en overdreven brug af 'du skal...', 'jeg vil ikke...' og 'Ea bestemmer, du skal ikke bestemme!', hvis moren selv skal sige det. Udtalen levner naturligvis stadig plads til fortolkning (syg-sød, selv-salt, små-så osv.), og så har hun jo sine små særheder som de lettere fransk-inspirerede h'er (som ikke lyder som franske h'er, men derimod som et forsøg på h med kraftig fransk accent!) og den totale umulighed af kombinationen sm-, som altså betyder, at det hedder 'så, sør, sage' osv. Og ikke mindst ham-sæk. Som man jo i øvrigt er for stor til at bruge, når man er blevet storesøster.
Lillesøster, derimod, er bare dejlig på almindelig babymaner. Men hun ytrer sig nu også, primært i form af en masse højst uprinsesseagtige grynt!